Υποστηρίζεται έως και 5 αρχεία, κάθε μέγεθος 10M. Εντάξει
Jiaxing Dexun Co.,Ltd. 86-573-82716900 wendyl@dexun-hardware.cn
Λάβετε προσφορά

Νέα

Λάβετε προσφορά
Αρχική Σελίδα - Νέα - Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Βραζιλίας μπορεί να εγκατασταθεί στο τοπικό νόμισμα, θα προωθήσει το επεκταθείσες εμπόριο και την επένδυση μεταξύ των δύο χωρών.

Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Βραζιλίας μπορεί να εγκατασταθεί στο τοπικό νόμισμα, θα προωθήσει το επεκταθείσες εμπόριο και την επένδυση μεταξύ των δύο χωρών.

April 3, 2023

Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Βραζιλίας μπορεί να εγκατασταθεί στο τοπικό νόμισμα, θα προωθήσει το επεκταθείσες εμπόριο και την επένδυση μεταξύ των δύο χωρών.

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Βραζιλίας μπορεί να εγκατασταθεί στο τοπικό νόμισμα, θα προωθήσει το επεκταθείσες εμπόριο και την επένδυση μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η Βραζιλία έχει επιτύχει μια συμφωνία με την Κίνα για να επιτρέψει τις συναλλαγές διμερούς εμπορίου στο νόμισμά της, η βραζιλιάνα αναγγελθείσα Υπουργείο Εξωτερικών στις 29 Μαρτίου τοπική ώρα, που αναφέρει μια δήλωση από την αντιπροσωπεία εμπορίου και προώθησης των επενδύσεων της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Κίνα και η Βραζιλία θα είναι σε θέση να ανταλλάξουν κινεζικό το yuan άμεσα με τον πραγματικό στο μεγάλης κλίμακας εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, που παρακάμπτουν το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ δολάριο, ο βραζιλιάνος ιστοχώρος g1 ειδήσεων που αναφέρεται τη Δευτέρα. Η συμφωνία δεν είναι υποχρεωτική, και τα δολάρια μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν στις συναλλαγές. Η συμφωνία επιτρέπει επίσης στη Τράπεζα της Κίνας των ανθρώπων για να επιλέξει ένα όργανο που επιτρέπεται για να ενεργοποιήσει την επιχείρηση συναλλάγματος στη Βραζιλία ως «παράκτια τράπεζα κλήριγκ στη Βραζιλία.» «Αυτό είναι μια κινεζική πρωτοβουλία που είναι ήδη εν εξελίξει σε περισσότερες από 25 χώρες,» g1 εν λόγω, αναφέροντας την κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας στη διαπραγμάτευση.

Η Τατιάνα Rosito, γραμματέας των διεθνών σχέσεων στο υπουργείο χρηματοδότησης της Βραζιλίας, είπε την κεντρική τράπεζα και η Τράπεζα της Κίνας των ανθρώπων είχε επιτύχει μια προκαταρκτική συμφωνία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα βραζιλιάνα μέσα. Το Φεβρουάριο, η Τράπεζα της Κίνας των ανθρώπων ανήγγειλε στον επίσημο ιστοχώρο της ότι υπέγραψε ένα υπόμνημα της συνεργασίας με την κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας για να καθιερώσει τις ρυθμίσεις καθαρίσματος RMB στη Βραζιλία. Το Rosito τόνισε ότι η «μεγαλύτερη προβλεψιμότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας» ήταν σημαντική για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες, με τους φόρους συναλλάγματος μια τοπ ανησυχία για τους βραζιλιάνους επιχειρηματίες, και το εμπόριο στο τοπικό νόμισμα που βοηθά να αυξήσει τις διμερείς ανταλλαγές. Η αντιπροσωπεία εμπορίου και προώθησης των επενδύσεων της Βραζιλίας είπε σε μια δήλωση ότι η τακτοποίηση στα τοπικά νομίσματα θα μείωνε το κόστος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών προωθώντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και διευκολύνοντας την επένδυση.

Η Jin Xiaowen, ένας ερευνητής στην εθνική ακαδημία της ανάπτυξης και της στρατηγικής στο πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας και του Γενικού Γραμματέα του κέντρου λατινοαμερικάνικων μελετών, είπε τους σφαιρικούς χρόνους την Τετάρτη ότι η τακτοποίηση τοπικού νομίσματος μεταξύ της Κίνας και της Βραζιλίας θα μειώσει αναπόφευκτα τις δαπάνες επένδυσης, οι οποίες θα προωθήσουν την επέκταση του εμπορίου και την επένδυση μεταξύ των δύο χωρών. Στο παρελθόν, εσωτερικές προστατευτικές τάσεις της Βραζιλίας, η άμεση τακτοποίηση σε yuan είναι ένα είδος υποδοχής στην κινεζική επένδυση στη Βραζιλία. Επιπλέον, η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στη Λατινική Αμερική, και αυτή η συμφωνία έχει μια ορισμένη επίδραση ξεχειλίσματος. Άλλες λατινοαμερικάνικες χώρες είναι πιθανό να υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες με την Κίνα, η οποία θα βοηθήσει να επεκτείνει την επιρροή RMB στη Λατινική Αμερική και να προωθήσει περαιτέρω το εμπόριο και την επένδυση μεταξύ της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής.

Η Κίνα είναι μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας από το 2009. Σύμφωνα με τις κινεζικές τελωνειακές στατιστικές, το διμερές εμπόριο ήταν το 2022 $171,49 δισεκατομμύρια, των οποίων το εμπορικό πλεόνασμα της Βραζιλίας με την Κίνα έφθασε σε $29 δισεκατομμύρια, αποτελώντας σχεδόν το μισό από το πλεόνασμα συνολικού εμπορίου της χώρας. Επιπλέον, η Βραζιλία είναι η κύρια χώρα για την κινεζική επένδυση στη Λατινική Αμερική. Μεταξύ 2007 και 2020, η Κίνα επένδυσε $70,3 δισεκατομμύρια στη Βραζιλία.

Το Xu Weihong, αντιπρόεδρος των τίτλων Yongxing, είπε τους σφαιρικούς χρόνους ότι η συμφωνία επιτρέπει στο διμερές εμπόριο για να διατιμηθεί και να αναφερθεί σε yuan αντί των αμερικανικών δολαρίων. «Μέσω αυτής της συμφωνίας, ο ρόλος του renminbi στο βραζιλιάνο τραπεζικό σύστημα θα ενισχυθεί σημαντικά και το renminbi θα γίνει ένα από τα σημαντικότερα διεθνή νομίσματα, από τις κεντρικές τράπεζες στις Εμπορικές τράπεζες. Αυτό έχει μια ουσιαστική επίδραση στη διεθνοποίηση του renminbi.» Ο κ. Xu σημείωσε ότι η διαδικασία συναλλαγής θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιήσει τα δολάρια. «Από την άποψη των εργαλείων αποφυγής κινδύνου συναλλαγματικής ισοτιμίας για το εμπόριο, υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ του RMB και του αμερικανικού δολαρίου και ευρώ.» Εντούτοις, για το διμερές εμπόριο, Xu θεωρεί ότι η συμφωνία τακτοποίησης τοπικού νομίσματος θα μειώσει το κόστος των εμπορικών υπηρεσιών και θα βελτιώσει την εμπορική διευκόλυνση.